Til salg

Tick-Tag’s Nyx

Født 1/10 2009

Nyx elsker sin mor, Mayday, og er meget afhængig af hende. Når Mayday kommer gående kigger jeg helt automatisk bag hende, for næsten hver gang er Nyx lige i hælene på hende. Egentlig var det aldrig meningen at Nyx skulle blive boende, men pga. hendes forhold til Mayday, nænnede jeg ikke at skille dem ad.

Samtidig har jeg dog hele tiden været klar over at det sandsynligvis ikke ville fungere i længden, for der er et par punkter, hvor Nyx ikke er helt typisk for racen. Hun er en lidt usikker kat, der har det skidt med forandringer og forandringer er der masser af i et katteri og tiden er vist kommet nu, hvor jeg må begynde at se mig om efter et nyt hjem til hende.

Efter at hendes to små niecer er blevet voksne og fertile, er hun tydeligvis frustreret og er splittet imellem at hun faktisk er rigtig glad for dem, men samtidig opfatter dem som en trussel mod sin egen position. Samtidig er hendes mor, Mayday, jævnligt begyndt at blive ret irriteret på hende. Det er tydeligt at Mayday synes at hun er for meget og samtidig stresser hun over at Nyx af og til laver uro.

Nyx er, som sagt, ikke helt racetypisk på nogle punkter, så det skal man være opmærksom på. Hun er ikke glad for fremmede mennesker, som abyssiniere normalt er og skal se dem an før end hun vil snakke med dem. Dog er hun blevet bedre det sidste halve år og udviklet sig positivt på det punkt. Når hun har lært folk at kende, er hun lige så kælen, fræk og underholdende som alle andre abyssiniere og hun elsker når man gider at bære rundt på hende. Hun er ikke glad for forandringer, men det er mit indtryk at det kun er i forbindelse med andre katte. Hvad man ellers kan finde på at lave af forandringer i sit hjem, har jeg ikke oplevet at hun har reageret på.

Hun er en sammensat kat, der på den ene side, kan være usikker overfor andre katte, men samtidig elsker dem højt, når hun kender dem og kan lide dem. Nyx vil aldrig kunne sættes sammen med en anden voksen kat, men hvis hun ikke trives som alenekat, skal man være villig til at få en legekammerat til hende, som passer til hendes temperament og opførsel og det SKAL være en killing, dog ikke nødvendigvis en anden abyssinier.

Stamtavle (Åbnes i et nyt vindue)

Comments are closed.